Llibres per llegir i viure el Nadal

Diverses editorials publiquen llibres on les tradicions i festes de l’imaginari col·lectiu són explicades als més petits de la casa
llibres nadal

 

Alba Puig. Barcelona / @littlecuentus

Un tema de conversa recorrent quan arriba el Nadal és quina de les diferents celebracions es viuen a cada casa, ja que en casos com aquest, cada casa és un món. Una manera de mantenir i transmetre aquestes variacions familiars, és sense dubte, a través de la lectura i res millor que uns dies amb vacances escolars per fer-nos amb un bon llibre i gaudir-ne amb els més petits.

A les llibreries i aparadors no s’hi veu altra cosa, però per qui encara vagi una mica perdut o no conegui aquest estil de contes i llibres, us proposem cinc títols indispensables per tot amant de la tradició. I parlant de tradicions, una de les més divertides i que fan escapar més d’una rialla és la del caganer. Un conte per als més petits és el que proposa Estrella Polar i Emma Martínez amb El Caganer amb un pet!, un conte de cartró pels més petits on el caganer té una missió molt important: acompanyar els tres Reis Mags fins al portal on ha nascut un nadó molt i molt especial.

També en cartró per a mans petites Barcanova publica Caga, tió! amb il·lustracions de Javier Andrada, ideal per aprendre d’una vegada per totes la clàssica cançó. Un conte per als que ja comencen a llegir és Els pastorets, de l’editorial La Galera, escrit per Pilar Serra i amb les imatges de la Roser Calafell, és una adaptació del clàssic nadalenc Els Pastorets de Josep M. Folch i Torres que a més incorpora pàgines extres amb els personatges per retallar i jugar!

Per als lectors independents i fans de Geronimo Stilton, Estrella Polar publica Cançó de Nadal, el clàssic de Charles Dickens versionat amb el famós ratolí periodista. L’última de les tradicions (en la línia temporal) és la nit de reis i un llibre ben divertit per explicar-la és Els reis de l’Orient i el misteri del camell perdut (Baula), un conte que recupera una característica afegida a la màgia dels Reis d’Orient: la saviesa. Bones festes lectores!

Categories
Infantil / JuvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES