Boolino entrega els seus guardons de literatura infantil

Celia i Gloria Rico, Carmen Fernández Valls i Belén Conde Durán s'emporten els premis en les diferents categories
boolino

 

Alba Puig. Barcelona / @littlecuentus

Els Premis Boolino han reunit un any més el sector editorial infantil just abans de l’arribada del Nadal a la cèntrica Fàbrica Moritz de Barcelona per entregar els seus guardons i presentar el nou projecte de Fiction Express, l’eina participativa on nens i joves intervenen en una historia durant la seva creació. Alex Woolf, autor amb més de 150 llibres publicats al Regne Unit, ha fet una demostració en directe de creació literària seguint les votacions i indicacions del públic assistent al llarg de la vetllada.

Els premis Boolino, els únics actualment que estan pensats de manera transversal en el sector, van rebre per aquesta edició més de 400 originals. Dues germanes, Celia i Gloria Rico, van ser les guanyadores en la categoria d’àlbum il·lustrat amb l’obra Celia se aburre publicat per Beascoa. Una història pels més menuts en vers on l’avorriment acaba fent aparèixer un món de fantasia per explorar. En la categoria de narrativa infantil publicada per B de blok –fins ara Ediciones B i avui part del grup Penguin Random House Mondadori- ha recaigut sobre la novel·la Aprendiz de profe de Carmen Fernández Valls. Una historia amb una picada d’ull a Mary Poppins on una mestra en pràctiques canviarà l’hivern d’un grup de nens i nenes. Per últim, Luz y tinieblas, escrita per Belén Conde Durán, ha estat la novel·la guanyadora en la categoria juvenil i publicada per l’editorial Bruño (Grupo Anaya). És un relat de ciència-ficció amb una protagonista curiosa i decidida amb un poder per descobrir.

Categories
Infantil / JuvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • amor y basura ivan klima

  Escombrats pel sistema

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Vaig descobrir l’escriptor txec Ivan Klíma (Praga, 1931) amb el seu llibre d’articles L’esperit de Praga, que va publicar Quaderns Crema en català...
 • trapologia max besora i borja bagunya def

  El culte de la música ‘trap’

    Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz Tanco Trapologia (Ara Llibres) amb la sensació que he après molt, fet que feia temps que no experimentava. La música trap és quelcom...
 • El meu amor sputnik haruki murakami

  La part de tots nosaltres que la vida ens roba pel camí

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc Vaig descobrir Murakami amb Tòquio Blues, com tants milers de lectors. Llavors treballava jo a una de les llibreries FNAC de Barcelona, tothom el demanava, les...
 • poesia completa edgar allan poe def

  La poesia d’Edgar Allan Poe

    Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz Edgar Allan Poe és un d’aquells autors dels quals biografia i obra caminen de la mà. L’escriptor estatunidenc  és un referent del món...