Novetats infantils de la tardor

Acabades les vacances d'estiu, arriben les novetats literàries mes esperades per als lectors més petits de la casa
Frida Kahlo a Serena Williams o de Coco Chanel a Malala Yousafzai Contes de bona nit per a nenes rebels Yoko Ono Superpenat jaume cabré

 

Alba Puig. Barcelona / @littlecuentus

Quan s’allunya l’estiu i s’acaben les vacances, el sector editorial es posa en marxa per començar a presentar totes les novetats que lluiran a les taules de novetats durant la tardor i el Nadal. Sempre hi ha llibres que són més desitjats i és per això que us expliquem algunes de les novetats més esperades d’aquesta reentré.

Un dels llibres pels que l’espera s’ha fet més llarga és Contes de bona nit per a nenes rebels (Estrella Polar/Destino), un llibre-joia amb 100 històries sobre dones extraordinàries i amb il·lustracions de 60 artistes de tot el món. Són contes per anar a dormir que no estan protagonitzats per princeses, sinó per dones reals que han canviat i estant canviant el món: de Frida Kahlo a Serena Williams o de Coco Chanel a Malala Yousafzai, entre d’altres. El llibre ha esdevingut un fenomen internacional des del seu llançament en una plataforma de crowdfounding americana, ha venut més de 500.000 exemplars a tot el món i s’ha convertit en un referent de l’empoderament femení. Més informació a www.cuentosdebuenasnochesparaniñasrebeldes.com.

L’editorial Flamboyant publicarà Imagine (anglès-català), un àlbum il·lustrat amb una de les cançons més famoses de John Lennon -publicada el 1971 amb una lletra a favor de la pau i els drets humans- i que tants anys després segueix essent més necessària que mai. El llibre, que durà un pròleg de Yoko Ono, s’ha editat en col·laboració amb Amnistia Internacional –la cançó figura com a himne oficial de l’entitat- i arribarà a les llibreries el 21 de setembre coincidint amb el Dia Internacional de la Pau. Com a promoció especial, s’ha creat un concurs de dibuix per a centres escolars per tal de treballar els seus valors com la pau i la solidaritat amb els alumnes: www.albumimagine.es

L’humor i les aventures sempre tenen bona sintonia en els llibres infantils, i si van de la mà d’un ratpenat convertit en heroi, encara més. B de blok publicarà Superpenat (27 de setembre de 2017), un emotiu àlbum il·lustrat per a petits de la mà d’un nou talent, Matt Carr, un jove dissenyador londinenc. Per la seva banda, La Galera aquest darrer trimestre farà una aposta ferma per la producció pròpia i farà un gran llançament amb la sèrie Mystical, aventures de cinc noies i molta màgia al més pur estil Sailor Moon o WITCH. El primer títol serà El retorn de la màgia (novembre 2017). L’autora és Marta Álvarez, booktuber i redactora en la revista El templo de las mil puertas i la il·lustradora és Laia López, una jove promesa barcelonina que ja acumula fans a Instagram. Finalment, l’autor Jaume Cabré també tindrà novetat infantil després del seu primer àlbum En Pere i el bosc, un llibre il·lustrat amb solapes i dobles pàgines que es dirà La Mariona i la menjanits (Estrella Polar, octubre de 2017).

Categories
Infantil / Juvenil
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES