Premis Boolino 2016, la nit de les editorials

Canizales ('El sombrero de Bruno'), Eva Moreno ('El día que el mundo amaneció al revés') i Rebeca Álvarez ('If'), premiats

 

Alba Puig. Barcelona / @littlecuentus

La passada nit, l’auditori del Cosmocaixa de Barcelona va acollir la segona entrega dels Premis Boolino, reunint a personalitats del món cultural, autors, il·lustradors i a més de 30 editorials del sector infantil i juvenil. Els premis Boolino, els únics actualment que estan pensats de manera transversal en el sector, han rebut en aquesta edició més de 400 originals i es presenten enguany amb una nova categoria: narrativa infantil, que se suma a l’àlbum il·lustrat i a la narrativa juvenil -que ja van estar representades en l’edició anterior-. Com a novetat, també hi ha hagut un premi especial per als llibres personalitzats, una tendència del sector que Boolino ha volgut tenir en compte. Els blogs també han tingut un paper destacat com a nous prescriptors,  i han pogut tenir accés als originals finalistes i emetre el seu vot.

En la categoria d’àlbum il·lustrat ha resultat guanyador l’autor amb el nom artístic de Canizales, professor a l’Escola d’art i disseny de Palma de Mallorca, amb El sombrero de Bruno (Beascoa), una història sobre el bullying a les escoles i sobre com l’empatia i l’amistat poden ajudar a resoldre les situacions més complicades. Al web www.elsombrerodebruno.com hi ha material exclusiu i activitats per als més petits.

El día que el mundo amaneció al revés (B de Blok, segell infantil d’Ediciones B) ha estat la novel·la guanyadora en la categoria de narrativa infantil. La seva autora Eva Moreno és de Madrid i professora en un institut. El llibre proposa una lectura divertida amb una història en la que els adults es tornen nens i aquests han de resoldre el problema. Al web www.eldiaqueelmundoamanecioalreves.com s’hi pot trobar un divertit test per fer als pares a més a més de sortejos i altres materials.

Per últim, IF (Bruño) ha estat la novel·la distingida en la categoria de narrativa juvenil. Rebeca Álvarez, estudiant de comunicació de Galícia, ha estat l’autora més jove dels premis, ja que amb només 19 anys ha vist com es publica la seva primera obra. A www.if-lanovela.com hi ha més informació i un test de personalitat per saber amb quin personatge tens més afinitat. En la categoria de llibre personalitzat, s’ha premiat l’empresa MiCuento amb el llibre El principito y tú. A partir del dia 1 de desembre s’obre de nou la convocatòria d’originals per als Premis Boolino 2017.

Categories
Infantil / JuvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta


ALTRES ARTICLES