Les àvies sempre tenen superpoders

La protagonista de 'Mi superabuela' és una àvia que pot curar ferides o fer fora tots els mals de la seva néta
Marta Cunill va guanyar el Premi Boolino al millor àlbum il·lustrat

 

Alba Puig. Barcelona / @albapuigr

L’àlbum il·lustrat de Mi superabuela és ni més ni menys que el primer llibre guanyador dels Premis Boolino 2015, que ha estat publicat per l’editorial Beascoa. La seva autora, Marta Cunill Teixidor (Vic, 1986), prové del món del cinema i és titulada per l’ESCAC. Després de diversos rodatges i produccions va estudiar animació, especialitzant-se en il·lustració. Segons la mateixa Marta, buscant inspiració per la seva primera història va recordar com la seva àvia, mentre les dels demés prenien el sol a la piscina, preferia tirar-se amb ella a l’aigua… des del trampolí! Així va sorgir la protagonista del conte, una àvia amb superpoders per a curar ferides o per fer fora tots els mals.

Les il·lustracions que acompanyen al poc text que té el conte són senzilles i plenes de força. Han estat creades amb un estil que pot recordar al pintor postimpressionista Paul Gauguin en el sintetisme de les imatges, on forma i color tenen el mateix grau d’importància sense restar en cap moment emoció a l’espectador.

Qui explica la història és una néta que va exposant els motius pels quals la seva àvia és ben diferent de la resta d’àvies. Un gat divertit les acompanyarà a totes dues al llarg de les pàgines. El fet que no es digui en cap moment el nom de les protagonistes fa còmplice al lector, que pot donar el nom propi i el de l’àvia -o viceversa- als personatges. Amb el sentit de la lògica característic dels més petits, a través del conte tornem a veure amb els seus ulls els motius pels quals els avis són tant estimats i sembla que facin sempre coses impossibles.

El llibre té una pàgina web especial on es pot participar en el concurs de llibres i jugar als jocs on-line basats en el conte de les set diferències i el memory. També es poden veure unes primeres pàgines del conte o escoltar a la pròpia autora presentar el llibre. Una lectura àgil per als més petits, de 3 a 6 anys, ideal per abans d’anar a dormir o per una visita a casa l’àvia.

_________

Si t’interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres:

Categories
Infantil / JuvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • Enfrontar-se amb la mort

    Júlia Costa. Barcelona / @liujatasco Manuel Vilas (Barbastro, 1962), col·laborador en diferents mitjans periodístics, era ja, fins ara,  un poeta i narrador relativament conegut i ben valorat però...
 • Houellebecq segueix punxant

    Manel Haro. Barcelona / @manelhc He de dir, per començar, que ha arribat un moment en què ja no sé què escriure sobre Michel Houellebecq, encara que hagi...
 • Les memòries de Vivian Gornick

    Júlia Costa. Barcelona / @liujatasco Tot i que Vivian Gornick porta una llarga carrera periodística i assagística poca cosa ens havia arribat traduïda, fins ara, tot i que...
 • L’herència de la por

    Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz Em vaig interessar per aquest llibre perquè en un article al diari Ara, la sociòloga Marina Subirats deia alguna cosa com que —i...