El fenomen Harry Potter segueix en plena forma

Es publica una nova edició il·lustrada de la saga, avançament d’altres novetats que arriben el 2016
L'il·lustrador britànic Jim Kay va ser escollit per la pròpia J. K. Rowling

 

Nicola di Padova. Barcelona

Era el 30 de juny del 1997 quan a les llibreries angleses feia aparició el primer volum de la que en pocs anys esdevindria una de les sagues literàries més venudes de la historia i tot un fenomen global en constant expansió. Parlem, és clar, de Harry Potter i la pedra filosofal, que el passat octubre ha tornat a llibreries de tot el món amb una nova edició il·lustrada que és ja un must have per a tots els fans del jove mag anglès.

La història és sobradament coneguda: el jove Harry Potter, després d’anys de vida ensopida dormint en una petita habitació sota l’escala a la casa dels seus tiets materns, i havent de suportar els capricis i entremaliadures del seu malcriat cosí Dudley, descobreix el dia que fa 11 anys que és un mag. I no un mag qualsevol, sinó el mag més famós de la història per haver derrotat, sent encara un nadó, el terrible Lord Voldemort, conegut i temut per la seva màgia negra. Aquí comença la llarga aventura de Harry Potter, entre llissons d’encanteris i pocions a l’escola de màgia i bruixeria de Hogwarts i terribles perills sempre ben a prop.

En aquesta nova edició del primer volum de la saga està espectacularment enriquida per les il·lustracions del britànic Jim Kay, que té al seu currículum col·laboracions amb la Tate Gallery de Londres, nombrosos volums il·lustrats i diverses feines per a televisió i cinema. L’autor, guanyador de la Kate Greenway Medal, un dels més grans reconeixements dedicats a la il·lustració per a nens, va ser escollit directament per J. K. Rowling, i també s’encarregarà d’il·lustrar els volums successius de la saga, que estan previst que es publiquin de manera anual.

Les il·lustracions són meravelloses, cuidades fins al més mínim detall, i donen un nou aire als protagonistes i llocs de la història, allunyades de l’imaginari col·lectiu que les diverses pel·lícules han construït a llarg dels anys. Aquesta nova edició de Harry Potter i la pedra filosofal ha estat publicada en castellà per Salamandra (amb traducció d’Alicia Dellepiane) i en català per Empúries (amb traducció de Laura Escorihuela) en un elegant volum de tapa dura, sobrecoberta, amb una qualitat del paper òptima i un format quadrat que recorda aquells llibres de fades que tots hem estimat de petits. En definitiva, una nova presentació per la qual tots els fans del mag embogiran i que suposa un avançament del que ens espera el 2016.

Des de la publicació del darrer volum de la saga, el 2007, i des de l’estrena de la darrera pel·lícula, el 2011, la genial J. K. Rowling no ha deixat d’impressionar els seus seguidors gràcies a les contínues actualitzacions de la pàgina oficial (www.pottermore.com) i l’obertura d’un museu a Londres i un parc temàtic a Florida. El novembre de 2016 arribarà a les sales de cinema de tot el món, de la mà de Warner Bros, l’esperadíssima primera entrega (n’hi hauran tres) d’Animals fantàstics i on trobar-los (“Fantastic beasts and where to find them”), adaptació del pseudobiblium del mateix nom escrit per l’autor (fictici) Newt Scamander, el llibre de text dels estudiants de Hogwarts. Amb aquesta pel·lícula Rowling s’estrena com a guionista, i tindrà el guanyador d’un Oscar, Eddie Redmayne, com a protagonista, i a David Yates com a director, qui ja s’havia encarregat de la direcció dels últims quatre films de la saga.

A l’estiu del 2016 ens retrobarem amb Harry Potter, segurament crescut i com a empleat del Ministeri de la Màgia, en l’espectacle teatral Harry Potter and the Cursed Child, al West End de Londres. Dividit en dos actes, està ambientat 19 anys després del final de la sèrie, i narrarà l’aventura d’Albus Severus, el fill del protagonista, que serà, per voluntat de l’autora, dividit en dues parts. Estem segurs que no trigarà a arribar una versió cinematogràfica d’aquest espectacle.

El fenomen Harry Potter continua més viu que mai, per a la felicitat dels seus seguidors i preocupació, també, de molts altres que temen que de tant esprémer aquesta gallina dels ous d’or, es pugui acabar perjudicant un univers que tants bons moments ha donat a milions de persones. Només el temps mostrarà el valor real d’aquests nous projectes, però els que som fans des del primer llibre tenim autèntica confiança en J. K. Rowling.

Categories
Fantàstica / Ciència-ficcióInfantil / JuvenilLLIBRES
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES