Una manera de treure’s les pors abans d’anar a dormir

L'editorial Kalandraka publica el conte infantil 'Menjacabòries'

Menjacabòries
Anthony Browne
Editorial Kalandraka
1ª edició, 2011
32 pàgines
ISBN 9788484647072

 

Oriol Girona. Barcelona

Qui no ha tingut por, de petit, quan s’anava a dormir i tocava apagar el llum. Ens pensàvem que podien aparèixer monstres sota el llit i ens costava agafa el son. Però també ens passava que la nit era el moment de preocupar-se per qualsevol cosa que realment no tenia gaire importància. En Bernat, per exemple, s’amoïna per si se li apareixen ocells gegants i se l’emporten, per si li plou dintre de l’habitació, però també per les sabates, els barrets… qualsevol fa que li costi dormir.

Sortosament, la seva àvia té un remei genial: els menjacabòries, uns ninots de fusta i drap que existeixen realment a Guatemala i que ara pot servir als maldecaps d’en Bernat. Només els hi ha de dir les seves preocupacions quan es fica el llit i després deixar els ninots sota el coixí. Així les seves cabòries se les queden ells i el Bernat por dormir tranquil. Almenys durant alguna nit, perquè el noi és molt considerat i no vol passar el mal rotllo a ningú, així que decideix treballar en una solució perquè els menjacabòries tinguin també la seva manera de poder dormir per les nits.

Menjacabòries, d’Anthony Browne i publicat per Kalandraka, és un llibre ben pensat. Per una banda les il·lustracions són d’un estil més aviat clàssic i la caracterització dels personatges fa que sentim complicitat pel Bernat i una gran estima per la seva família, sobretot per l’àvia, tan tendra ella. A banda d’això, la història d’aquest nen fa que els joves lectors puguin veure que no s’ha de tenir por de res quan se’n van a dormir i, en tot cas, el relat els hi ensenya una forma ben creativa de deixar de preocupar-se.

_________

Categories
INFANTIL I JUVENILLlibres
Sense comentaris

Deixa una resposta


ALTRES ARTICLES