Europa sobre dues rodes

A 'Europa en moto', Gustavo Cuervo proposa rutes diverses per diverses regions del continent, amb tota una sèrie de consells pràctics

 

M. Villanova. Alacant 

Diuen els entesos sobre la matèria que escriure sobre rutes per a “dues rodes” és una operació de molt risc, sobretot per a aquells que tenen la benzina com sang corrent per les venes. Gustavo Cuervo, ajudat per la seva experiència i el seu bon afer en aquests combats aconsegueix a Europa en moto: Las mejores rutas (Libros Cúpula) condensar desenes de milers de quilòmetres de les millors carreteres per viatjar en moto. Ho fa sempre des de la perspectiva del viatger, del motorista afamat de quilòmetres i quilòmetres.

El llibre es divideix en diversos apartats: al principi ens brinda uns consells preliminars amb els quals poder fer-nos una idea de la visió del passatger, per exemple, o de la precaució del motorista empedreït, així com de saber actuar davant diverses dificultats que ens poden sorgir durant la marxa. Consells, en definitiva, molt útils i necessaris. Després ens proposa, com a aperitiu al que el llibre en si reflecteix, unes rutes maratonianes, grans travessies que creuen Europa d’est a oest, o transversalment de nord a sud. A mesura que ens endinsem en aquest punt del llibre, les imatges ens inciten a imaginar l’olor d’asfalt cremat.

La salsa de la guia és recollida en els següents apartats: Europa Sud, Europa Nord, Europa central, Europa Atlàntica, Europa oriental i el Marroc; 46 rutes desgranades per l’autor i recolzat en reconeguts col·laboradors, tots ells molt vinculats al món de les dues rodes, per descriure succintament l’ecosistema, cultura, història… de cada un dels racons d’Europa (i nord d’Àfrica) que ens apropa aquesta guia. Són fantàstics recorreguts per belles regions, que farà que tots aquells que disposin de temps, ganes o imaginació gaudeixin de la carretera i del millor dels paratges de cada país, perquè el llibre també es pot gaudir sense moto, tirant d’imaginació si un és un viatger empedreït fins i tot quan està al sofà de casa.

Com a cirereta a aquesta guia, s’inclouen les grans cites, els millors i més llegendaris esdeveniments europeus que reuneixen cada any a milers d’aficionats: Xerez, Assen, Illa de Man, Pingüins, Far, Elefants… comentat així mateix per periodistes i motoristes de prestigi, que aporten una valuosíssima visió d’elles. Un llibre, en definitiva, molt aconsellable per als amants de les dues rodes i del mototurisme.

 

_________

Si t’interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres:

Categories
LLIBRESTurisme / Viatges
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES