Un viatge gastronòmic a la Vall de Boí

L'editorial Meteora uneix cuina, patrimoni i cultura en el volum 'Cuina i terra de la Vall de Boí'
cuina i terra de la vall de boi

 

Manel Haro. Barcelona / @manelhc

A qui no li agrada fer escapades de cap de setmana per la Catalunya interior i trobar-se amb festes locals o gaudir de la gastronomia de poble (aquella on fins i tot el pa amb tomàquet és diferent i més bo que a la ciutat)? L’editorial Meteora ens proposa una guia molt exhaustiva sobre la Vall de Boí (Alta Ribagorça), un punt de trobada pels amants de la bona cuina casolana i la natura en estat pur.

El llibre està estructurat en quatre capítols que es corresponen amb les estacions de l’any. Cadascuna d’elles fa un repàs a les seves particularitats: per exemple, a la primavera trobem el despertar de la natura i algunes tradicions com el carnestoltes o el viacrucis; a l’estiu ens proposen les romeries a muntanya, les festes majors, un bon passeig pel Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici o fins i tot gaudir de les falles; per reflectir la tardor, els autors ens parlen de la cacera, l’estació d’esquí de Boí-Taüll o un repàs que farà les delícies dels boletaires; finalment a l’hivern tenim la matança del tocino o bé una estada per sentir el fred intens de la neu.

 Cuina i terra de la Vall de Boí és una guia que repassa fins el més mínim detall i molt especial resulta les receptes gastronòmiques, també dividides per estacions: el bacallà agredolç, el braç de la Fabiola (dolç), la truita de riu farcida, el pollastre amb bolets, el fretxinat o canelons de ceps (què bo que ha d’estar aquest plat). Per cert, que Àlex Fraguas ha estat l’encarregat de fer unes encertadíssimes il·lustracions per fer més atractiu el receptari.

 El llibre és un d’aquells volums que fa goig mirar i remirar i al qual podem recórrer per fer múltiples viatges a la Vall de Boí. Per completar la bona feina dels autors i editors de Meteora, la guia compta amb calendari de dates destacades, consells pel viatger, introduccions històriques i sobre el patrimoni de la zona i molt bones fotografies per mostrar-nos la riquesa de la Vall de Boí. Feu-li un cop d’ull i veureu que no us podeu estar d’agafar el cotxe i tirar cap allà. Bon viatge i bon profit doncs!

Categories
GastronomiaLLIBRESTurisme / Viatges
Sense comentaris

Deixa una resposta

ALTRES ARTICLES

 • Com si fos ahir Teresa Muñoz

  Aquella buidor existencial

    Álvaro Muñoz. València / @AlvaroMunyoz Reconec que faig molt tard amb aquesta novel·la, però després de devorar Des del balcó (Amsterdam) necessitava un poc més de...
 • Un fin de semana Peter Cameron

  Com un riu torna al seu cau

    Salvador Rich. Barcelona Normalment esperem el cap de setmana per a fer tot allò que la feina i el dia a dia no ens permet:...
 • La muntanya viva Nan Shepherd

  Vida al cor de les muntanyes

    Álvaro Muñoz. València / @alvaromunyoz Segurament, com em passava a mi, el nom de Nan Shepherd us serà completament desconegut. Va néixer a Aberdenn i,...
 • El naufragio de lola garcía

  Crònica secreta del ‘procés’

    Júlia Costa. Barcelona / @liujatasco El naufragio (Península) ens explica, amb un ritme viu i precís, la nostra història propera i recent, a partir de...